Peyronie behandelen

Geschiedenis en achtergrond

De ziekte van Peyronie (PD) is de verharding van weefsel (fibrose) in de penis. De ziekte wordt genoemd naar François de la Peyronie, chirurg van koning Lodewijk XV van Frankrijk) die de ziekte van Peyronie voor het eerst beschreef in 1743.

Het probleem werd echter al in 1687 in druk opgemerkt. Vroege schrijvers classificeerden het als een vorm van impotentie, nu een erectiestoornis genoemd.

Hoe vaak komt het probleem voor?

Schattingen van de prevalentie van de ziekte van Peyronie variëren van minder dan 1 procent tot 23 procent.

Een ander onderzoek gaf aan dat ongeveer één op de honderd mannen deze ziekte ontwikkelt, hoewel definitieve aantallen moeilijk te bepalen zijn omdat veel mannen het probleem niet herkennen of medische hulp zoeken omdat de symptomen mild zijn.

Wie loopt er risico?

Leeftijd: PD treft meestal mannen tussen de 45 en 60 jaar, maar kan op elke leeftijd voorkomen.
Familiegeschiedenis: mannen met een familiegeschiedenis van de ziekte van Peyronie hebben meer kans om dit probleem te ontwikkelen.

Ras: Het lijkt ook vaker voor te komen bij blanke mannen met Noord-Europese afkomst. Het is ongebruikelijk bij Afro-Amerikaanse mannen en zeldzaam bij Aziatische mannen.

Wat veroorzaakt de ziekte van Peyronie?

Het is niet precies duidelijk wat de ziekte van Peyronie veroorzaakt, maar er wordt gedacht aan trauma, genetica of auto-immuun factoren of een combinatie hiervan.

Erfelijkheid: de ziekte van Peyronie zit in de families, wat suggereert dat genetische factoren een man kwetsbaar kunnen maken voor de ziekte. Mannen met bloedverwanten met dit probleem hebben zelfs meer kans om PD te ontwikkelen, wat suggereert dat er genetische factoren bij betrokken zijn.

Trauma of verwonding: Veel onderzoekers geloven dat de plaque van de ziekte van Peyronie zich ontwikkelt na een trauma, zoals slaan of buigen, dat plaatselijke bloedingen in de penis veroorzaakt.

Soms volgt de ziekte van Peyronie op een duidelijke verwonding aan de penis, zoals een sportincident, een auto-ongeluk of een bekken- of urologische operatie.

Een verwonding kan ook worden veroorzaakt, zelfs zonder het te beseffen, tijdens seksuele activiteit, wanneer de penis tegen het bekkenbeen van de partner wordt geduwd of gebogen.

Auto-immuniteit: de lichaamscellen die verantwoordelijk zijn voor het handhaven van de immuniteit van het lichaam tegen vreemde indringers (bijv. virussen, bacteriën) beginnen het lichaam zelf te vernietigen en resulteren in verschillende veranderingen in verschillende lichaamsdelen, waaronder de penis.

De ziekte van Peyronie is gelukkig niet besmettelijk en het is niet bekend of deze wordt veroorzaakt door een overdraagbare ziekte.

Hoe ontwikkelt de ziekte van Peyronie zich?

Bij de ziekte van Peyronie wordt een knobbel of littekenweefsel (plaque) gevormd op de bekleding van het penisweefsel dat tijdens de erectie veel van het bloed in de penis vasthoudt.

Het verharde gebied of de plaque voorkomt normaal uitrekken en kan invloed hebben op de grootte en vorm van de penis in erectie.

Hoe weet u of u de ziekte van Peyronie heeft?

De ziekte van Peyronie  begint als een kleine zwelling of ontsteking die verhardt tot een knobbel aan de boven- of onderkant van de penis. Het ontwikkelt zich meestal in de loop van de tijd, maar verschijnt soms heel snel.

Het kan pijnlijk zijn, de flexibiliteit verminderen en in sommige gevallen verkorten of een buiging of zandlopereffect in de penis creëren wanneer deze rechtop staat. Sommige mannen vinden het moeilijk om erecties te krijgen of te houden, of de penis wordt pas stijf tot aan het littekengebied en blijft daarna slap.

Hoe wordt de ziekte van Peyronie gediagnosticeerd?

Artsen kunnen de ziekte van Peyronie meestal diagnosticeren op basis van een lichamelijk onderzoek. De plaque is te voelen als de penis slap is. Volledige evaluatie kan echter een onderzoek tijdens de erectie vereisen om de ernst van de misvorming te bepalen.

De erectie kan worden opgewekt door medicijnen in de penis te injecteren of door zelfstimulatie. Sommige patiënten kunnen de noodzaak om een ​​erectie in de spreekkamer op te wekken elimineren door thuis een digitale of polaroidfoto te maken. Het onderzoek kan een echografie van de penis omvatten.

Complicaties van de ziekte van Peyronie

Wanneer de penis wordt gebogen of gestoten, wordt de voering van de schacht beschadigd. Kleine bloedvaten kunnen scheuren of barsten en een goede bloedstroom wordt onderbroken.

Erectiestoornissen: de ziekte van Peyronie kan ook worden geassocieerd met een erectiestoornis, het onvermogen om een ​​erectie te krijgen of te behouden die stevig genoeg is voor geslachtsgemeenschap.

Andere complicaties: Omdat de gevormde knobbels goedaardig of niet-kankerachtig zijn, is het niet levensbedreigend. Het kan echter geslachtsgemeenschap voorkomen en de pijn en impact op het seksleven, kan leiden tot angst, angst en een lager zelfbeeld.

Hoe wordt de ziekte van Peyronie behandeld?

Mannen met de ziekte van Peyronie zoeken meestal medische hulp vanwege de pijnlijke erecties, de misvorming van de penis of problemen met geslachtsgemeenschap.

Behandelingen voor de ziekte van Peyronie omvatten chirurgische en niet-chirurgische opties zoals orale medicijnen, injecties, apparaten (penis-extenders of penis-stretchers).

Chirurgie

Als de kromming of pijn na 12 maanden aanhoudt, wordt over het algemeen een operatie aanbevolen, vooral als het vermogen om geslachtsgemeenschap te hebben is aangetast. Hoewel een operatie positieve resultaten kan opleveren, kunnen er frequente complicaties optreden.

Omdat veel van de effecten van de ziekte van Peyronie (bijvoorbeeld de verkorting van de penis) meestal niet worden gecorrigeerd door een operatie, geven artsen er vaak de voorkeur aan om slechts een klein aantal mannen te opereren. Hierbij gaat het over een kromming die ernstig genoeg is om geslachtsgemeenschap te verhinderen.

Om diezelfde reden raden medische experts aan om 1 jaar of langer te wachten voordat ze proberen de ziekte van Peyronie operatief te corrigeren.

Alternatieven voor chirurgie (niet-chirurgische behandeling)

Omdat de operatie voor het corrigeren van de kromming van de penis impopulair wordt bij zowel artsen als patiënten, deels vanwege de hoge kosten en de hoge gezondheidsrisico’s die ermee gepaard gaan, zijn er in de loop van de tijd veel medische therapieën geprobeerd.

Deze omvatten vitamine E in tablet- of crèmevorm, kaliumaminobenzoaat (een chemische stof die behoort tot de vitamine B-groep en wordt gebruikt om harde, vezelige huid af te breken), geneesmiddelen (colchicines en tamoxifen), extracorporale schokgolftherapie, bestralingstherapie, interferonen en vrij recent, het gebruik van externe penisstretchers.

Kan een externe penisstretcher de peniskromming van Peyronie verminderen?

In een zeer interessante maar veelbelovende studie gepresenteerd op het 2e Europese congres voor andrologie (september 2002), werd de werkzaamheid getest van mechanisch rekken van de penis  om de vervorming van de penis tijdens erectie te verminderen.

De studie werd uitgevoerd in Italië bij tien patiënten die waren getroffen door de ziekte van Peyronie, blijkbaar onveranderd gedurende de laatste 3 maanden en met peniskromming tijdens erectie. Metingen werden uitgevoerd voor en na het dagelijks thuis oprekken van de penis (ten minste vier uur per dag) gedurende 3 tot 6 maanden.

Als gevolg hiervan was de kromming van de penis tijdens de erectie significant verminderd na 3 maanden. Ook werd de behandeling goed verdragen (er was geen ernstige complicatie en er trad geen uitval op).

De resultaten suggereerden een veelbelovend gebruik van penisstretchers bij geselecteerde Peyronie-patiënten met peniskromming zonder erectiestoornissen.

Hoe werkt een penis stretcher?

Op basis van de bovenstaande studie en vele andere observaties bevelen sommige deskundigen nu het gebruik van penisrekkers aan als de enige effectieve niet-chirurgische oplossing voor de behandeling van de ziekte van Peyronie en peniskrommingen.

De penisstretchers werken op dezelfde eenvoudige tractieprincipes die we vaak zien bij inheemse volkeren over de hele wereld. Het gaaat om het verlengen, vergroten of uitrekken van sommige delen van het lichaam (d.w.z. nek en oren) zoals hun gebruiken vereisen.

Bovendien zijn ze, in tegenstelling tot medicijnen en operaties, vrijwel vrij van bijwerkingen en zijn ze op de lange termijn relatief goedkoop.

De ziekte van Peyronie is een vaak voorkomende maar behandelbare mannelijke aandoening die op verschillende manieren kan worden behandeld. Hoewel chirurgie een optie is, gaat het vaak gepaard met een hoog risico op complicaties, hoge kosten en andere risico’s.

Penisrekapparaten bieden mannen de mogelijkheid om de ziekte van Peyronie zelf aan te pakken. Ze gebruiken tractie om een ​​significante vermindering van de peniskromming te behalen, terwijl ze ook de penis verlengen en geen littekens achterlaten.

Voorbeeld

Kromming behandelen 1

  1. De penis draagt het apparaat en zorgt voor een constante tractie.

 

 

Kromming in de penis 22. Terwijl het apparaat zorgt voor de trekkracht, voelt één kant meer spanning

 

 

kromming behandelen 33.Door de celdeling en de vermenigvuldiging van het aantal cellen in de zwellichamen kan de kortere kant van de penis sneller weefsel aanmaken.

 

 

kromming in de penis behandelen 44. De penis zal zich in één richting blijven strekken en in rechte lijn langer worden.

 

 

Modellen

Alle vermelde penis extenders met een CE certificaat zijn geschikt om een peniscurve te behandelen. Een vergelijking van alle types staat op deze pagina.

Er bestaan ook een aantal modellen die zich specifiek richten op het corrigeren van een gekromde penis. Deze zijn ontworpen met speciale technologie om geen obstructie te veroorzaken als er sprake is van een kromming.

1)  Jes Extender

We vermelden in het bijzonder het Straightener model van Jes-Extender. Een kwalitatief apparaat gemaakt van duurzame en veilige materialen volgens de richtlijnen voor een type 1 medisch apparaat.

Het is basically een identiek apparaat als het SizeGenetics Peyronie model en is ook uitgerust met dezelfde extra’s om een kromming in de penis comfortabeler te behandelen.

https://shop.jesextender.com/product/jes-extender-straightener/

2) SizeGenetics

SizeGenetics Peyronie setSizeGenetics heeft een vergelijkbaar systeem met MDA (Multi Directional Angling) technologie. Dit zorgt ervoor dat de kromming in de penis geen obstructie vormt bij het dragen van het apparaat.

Deze set is ook speciaal ontworpen voor het corrigeren van een kromming in de penis of de behandeling van Peyronie.

Deze set heeft twee extra opzetstukken vooraan zodat U het meest comfortabele kan kiezen, en extra siliconen buisjes.

https://store.sizegenetics.com/product/peyronies-disease-home-treatment/

Onze garantie

We volgen de technologie al jaren op de voet, en hebben de meest belangrijke en veilige extenders met een erkend CE certificaat op deze website samengebracht.

Deze apparaten vervullen een belangrijke rol bij de behandeling van een kromming in de penis, een erectiestoornis, of voor het vergroten van een te kleine penis. We schrijven over alle modellen, hun gebruik en toepassingen en belichten ook gebruikerservaringen en klinische studies.

De vier markleiders waarmee wij samenwerken bieden een medisch apparaat aan van hoge kwaliteit waarop U kan vertrouwen. Ze zijn veilig, uitvoerig (klinisch) getest, bestaan uit hoogwaardige materialen, conform het CE certificaat, en bieden uitvoerige instructies voor een succesvolle correctie van een kromming van de penis.

 

Geef een reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.