De Phallosan Forte is een penis-extender dat is gebaseerd op een oorspronkelijk model dat eind 1999 op de markt kwam.

Het staat voor een gepatenteerd systeem met CE certificaat als medisch apparaat voor een natuurlijke penis vergroting en/of het corrigeren van een kromming in de penis.

Hoe werkt een rek apparaat?

Een orthopedisch rekapparaat maakt een penis  groter op een veilige en medisch onderbouwde manier. De werking is gebaseerd op de principes van celdeling, onderdruk en tractie. Onder invloed van onderdruk (een zuigend effect) en tractie (trekkracht) wordt de penis langzaam uitgerekt. Zo kan de penis vergroten door celdeling en aangroei van nieuwe cellen in het penis weefsel.

Concreet betekent dit dat het de penis dikker kan maken (omtrek), de penis kan verlengen (lengte) en een kromming in de penis kan herstellen.

Het penisweefsel wordt langzaam onder stress gebracht. Op deze manier kunnen micro-scheurtjes ontstaan in het weefsel, die door celdeling weer hechten.

Er worden dus nieuwe cellen gevormd door het stresseren van het weefsel met behulp van onderdruk (wat voor een zuigend effect zorgt), en rek. Het penisweefsel  enkele uren per dag aan deze stress onderhevig maken zal leiden tot een vergroting van de lengte en omtrek van de penis.

Verschillende studies tonen aan dat deze methode effectief kan zijn om de celdeling en dus de aanmaak van nieuw weefsel te stimuleren.

Toepassingsgebieden

 1. Door de aangroei van nieuw weefsel kan een blijvende vergroting worden gerealiseerd.
 2. Je kan er ook een kromming en vervormingen van de penis mee verminderen, en is dus geschikt om de ziekte van Peyronie te behandelen.
 3. Een behandelende arts kan het ook aanwenden na prostaatchirurgie.
 4. Omdat door de uitrekking van de celweefsels meer bloedcirculatie op gang komt kan het helpen als behandeling tegen een erectiestoornis.

Instellen van de trekkracht

De trekkracht van het apparaat instellen en gradueel verhogen is een eenvoudige handeling. Het kan naar wens ingesteld worden volgens onderstaande afbeelding.

phallosan trekkracht

Je kan de penis rek instellen op verschillende standen variërend tussen 0,4 kg tot en met 3 kg trekkracht, wat al behoorlijk veel is.

Het is aangewezen om met een lichte kracht te beginnen en de resultaten af te wachten alvorens over te stappen naar grotere trekkracht standen. Zie hiervoor ook de gebruiksaanwzijzing.

Via de handige app kan U opvolgen wat de ideale trekkracht op elk moment van de penisvergroting moet zijn.

Draagtijd

Om de Phallosan extender te gebruiken draag je het apparaat gedurende enkele dagen per week en dit voor minstens drie maanden tot zes maanden.

De draagtijd verschilt per toepassingsgebied. Voor een penisvergroting is de aangeraden draagtijd 6 uur per dag, 5 dagen per week. Gelukkig kan je een pauze inlassen en hoeft dit aantal niet in één dagelijkse sessie worden voltooid.

phallosan trekkracht

Gebruik je de Phallosan Forte als behandeling tegen een erectiestoornis, dan beveelt de fabrikant een draagtijd van 5 uur per dag, 3 dagen per week.

Draagtijd Phallosan Plus+ Erectiestoornis

Voor het herstellen van een kromming in de penis, IPP of Peyronie wordt een adapter meegeleverd die je 2 dagen per week 5 uur dient te dragen, naast het normale gebruik van de Phallosan zonder adapter, 5 uur per dag, 4 dagen per week.

Draagtijd Phallosan - IPP/Peyronie

Resultaten

Dit rek-apparaat bewijst hoe een groeiproces kan ontstaan als de penis gedurende lange tijd uitrekt. De penis kan niet alleen in lengte, maar ook in omtrek groter – en dus dikker – worden.

De resultaten lopen -in uiterste gevallen- op tot bijna 5 cm aangroei in lengte.

De voor-en-na vergelijking

De beloften van de fabrikanten van penis-extenders zijn veelbelovend, maar minder dan een handvol bedrijven hebben ook medische studies die de effectiviteit van hun product kunnen onderbouwen. Met een uitgebreid en prijzig systeem zoals de Phallosan Forte moet Swiss Sana dan ook met bewijs kunnen komen om het nut aan te tonen van hun product. En dat is ook zo. In een medisch onderzoek met verschillende proefpersonen konden indrukwekkende resultaten met dit apparaat worden aangetoond.

We bekijken even de resultaten van het klinisch onderzoek. Na verschillende testperioden werden de resultaten van de proefpersonen vergeleken en vastgelegd. Op basis van de gemiddelde waarde kan een realistische waarde worden bepaald. Daarbij moet men er rekening mee houden dat de specifieke resultaten die worden bereikt afhankelijk zijn van de discipline van de gebruiker.

Desalniettemin staan er in het klinisch onderzoek aantoonbare resultaten.

Bekijk hier de resultaten van het klinisch onderzoek

Phallosan forte test en kwaliteitscontrole

Naast de belofte van de fabrikant en het bijbehorende effect hebben we natuurlijk ook andere meer informatie nodig over de Phallosan Forte. We wilden weten of dit systeem echt zijn geld waard is en hebben het product besteld via de officiële website van de fabrikant.

We waren verrast door de snelle levering. Twee dagen na het afronden van bestelling arriveerde het pakket. De verpakking maakte indruk door de hoge kwaliteit en we konden geen schade vaststellen. Gelukkig wordt het product ook discreet verzonden in een neutrale verpakking, zodat van buitenaf niet duidelijk is wat er in zit.

Phallosan Forte Verpakking

Alle onderdelen van het Phallosan Forte systeem zijn zeer overzichtelijk verpakt en alles is duidelijk gelabeld. We vinden de elastische riem inclusief de ring, een zuigbel maat L met L-sleeve, een zuigbel maat M met M-sleeve , en een zuigbel maat S met een S-sleeve .

Twee beschermkappen voor de eikel, een dissel met trekveer, de zuigpomp met drieweg klep, een gebruiksaanwijzing, meetsjabloon en een reistas.

Phallosan Forte verpakking

De drie zuignappen worden geleverd in de maten Small, Medium en Large. Zo is voor elke penis de juiste zuignap beschikbaar. Dit onderdeel wordt aan de eikel van de penis aangebracht. Met de bijgeleverde meetsjabloon kan worden gemeten welke zuignap het beste geschikt is.

Phallosan meetsjabloon

De beschermkapjes worden over de eikel getrokken en dienen als bescherming. Door de elastische riem kan het systeem zowel boven als onder de broek worden gedragen.

Handleiding

Het opzetten van het apparaat kan volledig pijnloos.

Bepaal met behulp van de meetsjabloon de juiste maat van de beschermkap. Wanneer dit is gedaan, neem je de stretcher in de hand. Draai het vervolgens naar het bijbehorende pijlsymbool om de juiste maat in te stellen.

Zuigapparaat en manchetcondoom moeten worden verwijderd. De bijpassende beschermkap wordt vervolgens aangepast met de zuiginrichting. Plaats nu het condoom van de manchet over de kraal van de bel en bevestig de trekstang. Trek dan het beschermkapje over de eikel.

Dat doe je door de dop met duim en wijsvinger uit elkaar te trekken en vervolgens over de eikel te schuiven. Zorg ervoor dat de beschermkap goed past, want die beschermt de eikel tegen teveel onderdruk.

Rol nu het manchetcondoom naar de rand van de bel en plaats het hier achter. Steek vervolgens de penis met de beschermkap in de zuignap. De groene klep stel je in op het pompsymbool. Bedien nu de zuigpomp zodat de eikel verder in de bel trekt.

Zet vervolgens de groene klep op het slotsymbool zoals uitgelegd in de gebruiksaanwijzing . Op deze manier kan het micro-vacuüm blijven. Plaats vervolgens de schuimring van de riem over de zuigbel. Zorg ervoor dat u het uiteinde van de penisschacht bereikt.

Doe vervolgens de riem om je heupen en verbind beide oogjes met elkaar. Je kan de spanning op de riem vergroten of verkleinen met de gesp. Voordat je het apparaat voor het eerst gebruikt, lees je best even de gebruiksaanwijzingen. Aan de hand van de figuren kan je al snel een beeld vormen bij alle handelingen. Zo wordt het dragen van het systeem makkelijk te begrijpen, en doe je het na een paar keer in een oogwenk.

Als alternatief zijn er ook gedetailleerde video’s op de verkooppagina van de fabrikant, waarin de toepassing in detail wordt uitgelegd.

Het gebruik van stimulerende middelen of het gebruik van bepaalde medicijnen kan een natuurlijke houding verhinderen. Ook bestaat bij het gebruik van slaapmedicatie het gevaar dat de riem tijdens de slaap kan wegglippen.

Hoe monteer ik het opzetstuk?

 1. Rol het beschermend condoom voor de eikel met beide handen op.
 2. Duw het binnenste centrum van de opgerolde condoomschijf op de punt van de eikel en rol hem dan voorzichtig uit om de eikel volledig te bedekken.
 3. Gebruik nu wat talk en wrijf ook wat over de huid erachter.
 4. Eén kant van de bevestigingshuls zit al op de rand van de bevestigingsbel. Rol deze voorzichtig op. Rek hem dan uit zodat hij over de rand van de bevestigingsbel rolt en daar blijft.
 5. Zet de groene pompknop op “pomp” -modus, duw de eikel in de bel, de diameter komt overeen met de met het condoom bedekte eikel. Nu kan je een vacuüm creëren dat het hulpstuk op zijn plaats houdt.
 6. Trek de nog blootliggende schachthuid naar de basis toe, zodat de huid strak komt te staan en houd die zo vast met één hand. Met je andere hand rol je de buitenste huls voorzichtig uit totdat deze voorbij de rand van de bevestigingsbel op de schachthuid klikt, en rol dan de huls naar de penisbasis totdat deze volledig is uitgerold.
 7. Pomp een paar keer totdat de eikel de binnenkant van de bevestigingsbel volledig heeft gevuld, en vergrendel dan de pomp.

Zijn er reserveonderdelen?

De toepassing van de Phallosan Forte en elke andere penis-extender is bedoeld voor een langere periode. Swiss Sana beveelt voor hun product zes maanden aan om bevredigende resultaten te bereiken. Tijdens deze periode kan het voorkomen dat er vervangende onderdelen nodig zijn voor het product.

Als er een onderdeel tijdens de garantieperiode kapot gaat kan je via de klantenservice probleemloos een melding doen. Zij zullen je dan een vervangonderdeel opsturen, je betaalt hiervoor alleen de verzendkosten. Je kan reserveonderdelen ook rechtstreeks bestellen. Je kan een extra XL-bel + condoom of een groot condoom (L) bijkopen voor 35,00 Euro. De sleeves in de maten S, M en L kosten 19,90 Euro en drie beschermkappen kan je voor 21,00 Euro bijbestellen.

Kunnen risico’s of bijwerkingen optreden?

Er zijn volgens Swiss Sana geen risico’s verbonden bij het correcte gebruik van de Phallosan Forte. Alle gebruikte materialen zijn duurzaam, en vrij van latex, nikkel of formaldehyde. Dat sluit allergische reacties uit. Het gebruik van de Phallosan Forte is ook uitvoerig medisch getest en kreeg daarom van de EU het ISO certificaat als medisch verantwoord hulpmiddel.

Gebruik de Phallosan Forte echter niet als er infecties of open wonden zijn op de penis. Tijdens het gebruik wordt het gebruik van alcohol, drugs, slaapmiddelen en sedativa ontraden. Deze stoffen kunnen de natuurlijke lichaamshouding en het gedrag negatief beïnvloeden.

De fabrikant beveelt aan om af te zien van alcoholconsumptie of het gebruik van drugs. Ook slaappillen en sedativa mogen niet vóór of tijdens het gebruik van Phallosan Forte worden ingenomen.

De fabrikant wijst erop dat de beschermkapjes belangrijk zijn en altijd moeten worden gedragen. De lichte druk die deze doppen op de eikel uitoefenen, kan helpen om zwelling en roodheid op deze delicate plek te voorkomen.

Kortom, gebruikers moeten de instructies van de fabrikant zorgvuldig lezen voordat ze de Phallosan Forte voor de eerste keer gebruiken. Gelukkig biedt de fabrikant ook instructievideo’s aan op zijn pagina, waar in detail wordt beschreven hoe je het apparaat correct gebruikt.

Toepassingen

 • De Phallosan Forte kan ten eerste worden gebruikt voor penisvergroting. Het vacuümsysteem zal door onderdruk de penis uitrekken. Hierdoor kunnen nieuwe cellen ontstaan in de zwellichamen waardoor meer weefsel aangroeit. Dit is een effectieve manier om de penis te verlengen.
 • De extender kan daarnaast ook worden gebruikt om een erectiestoornis tegen te gaan. Door een verbeterde circulatie in de penis kunnen potentieproblemen worden verminderd of volledig worden geëlimineerd. Onderzoek heeft bewezen penis stretchers de erectie en dus de potentie van mannen verbetert.
 • Het apparaat is ook geschikt om een kromming in de penis te verminderen.
 • Het gebruik van dit een penis extender kan ook psychische klachten verminderen. Sommige mannen hebben last van een verminderd zelfbeeld omdat ze hun penis te klein vinden.
 • Dit orthopedische gordelsysteem kan ook worden gebruikt na prostaatchirurgie.

Phallosan Forte heeft dus vele mogelijke toepassingen. De verwachte resultaten zijn afhankelijk van de draagperiode. Dit zou niet korter mogen zijn dan drie maanden, met een aanbevolen duur van zes maanden.

Wat zit er in de verpakking?

Hieronder zullen we kort ingaan op de stukken die zijn inbegrepen en hun toepassing.

Meetsjabloon: met behulp van de meetsjabloon kan de bijpassende maat worden bepaald.

Trekstang met trekveer: de trekstang helpt bij het kiezen van de juiste maat.

Zuignappen met manchetcondoom in maat S, M, L: De zuignappen met het bijpassende manchetcondooms voor verschillende lengtes.

Twee beschermkapjes voor de eikel: de eikel wordt beschermd door een zuigbel waar onderdruk wordt gemaakt.

Zuigpomp met driewegklep: de zuigpomp genereert de onderdruk. Met behulp van de driewegklep kan deze naar wens worden geregeld.

Elastische riem incl. ‘Foamring’ : Met behulp van de elastische riem met ring bestaande uit harde schuim kan het rekapparaat direct op het lichaam worden gedragen en niet wegglijden. De gesp kan worden gebruikt om de riemspanning te verstevigen.

Gebruiksaanwijzing: Beschikbaar in het Nederlands.

Reistas: Om het apparaat continu en dus ook verplaatsing te kunnen dragen.

De Phallosan App

Dit orthopedische stretch systeem kan alleen de goede resultaten bereiken die worden voorspeld, als gebruikers het systeem regelmatig dragen. De draagperiode is een beslissende factor en heeft een grote invloed op de resultaten.

Om ervoor te zorgen dat klanten het apparaat zo effectief mogelijk gebruiken krijgen klanten toegang tot een bijbehorende app. Die is geschikt voor je mobieltje of tablet.

De software is volledig gratis en werd ontwikkeld door de Swiss Sana zelf. De app houdt onder andere de draagtijd bij en geeft je belangrijke informatie over jouw persoonlijke traject. Ook geeft het op gepaste momenten motivatie om niet op te geven. Gebruikers kunnen er bijvoorbeeld een dagboek of een statistiekprogramma in terugvinden.

De belangrijkste toepassing van de app is het bijhouden van de dagelijkse draagduur en de continuïteit van de training. Ook bij vragen of problemen tijdens het gebruik biedt de app praktische hulp. Dat kan via een ingebouwd berichten systeem of via telefoon nummers. De app kan op alle Android-apparaten en iPhone-modellen worden gebruikt. Klanten vinden de app volledig gratis in de App Store of Playstore. De app kan zoals al vermeld ook op tablets worden geïnstalleerd.

Swiss Sana

Achter het product staat het bedrijf Swiss Sana. Met 23 jaar ervaring in de ontwikkeling en productie van prostaatverzorging, penisvergroting, rechttrekken van de penis, erectiestoornissen en andere mannelijke problemen.

Swiss Sana is een respectabel bedrijf dat in meer dan 134 landen is vertegenwoordigd. Swiss Sana heeft een zeer hoog profiel gekregen door de samenwerking met tal van ziekenhuizen en apotheken.

Klanten kunnen op elk gewenst moment contact opnemen met Phallosan Forte Support bij vragen of problemen. Deze ondersteuning is beschikbaar tijdens kantooruren en staat je ten dienst per telefoon of e-mail in meer dan 8 talen, waaronder het Nederlands.

Veel gestelde vragen

Kan hiermee de erectie verbeteren?

Ja, een vacuüm-reksysteem zorgt voor een verhoogde bloedstroom. Het stimuleert de bloedcirculatie tot aan de eikel. Het kan bij regelmatige en correct gebruik het gevoel van opwinding verhogen. Een verhoging van de bloedcirculatie in de penis zorgt voor betere en hardere erecties.

Bovendien kan het gebruik van het systeem ook voortijdige ejaculaties voorkomen.

Hoe lang moet je het product dragen?

Er wordt aanbevolen om de Phallosan Forte enkele uren per dag te dragen. Een pluspunt is wanneer je het ook ‘s nachts comfortabel kan ophebben.

Volgens de onderzoeksresultaten is een periode van zes maanden voldoende voor een maximaal resultaat.

Een kortere draagtijd kan ervoor zorgen dat de groei in lengte minder is dan wat op basis van het onderzoek verwachten kan worden. Niettemin zijn alle resultaten die worden behaald blijvend.

Hoeveel cm groei is mogelijk?

De fabrikant toont in klinisch onderzoek aan dat een gemiddelde toename van de penis in slappe toestand met 3,6 cm mogelijk is. In erectie is dit gemiddeld 2,9 cm. De beste resultaten in het onderzoek komen uit op een lengteverschil van 4,9 cm in slappe toestand en 4,0 cm in erectie.

De dagelijkse draagtijd heeft een beslissende invloed op het resultaat en het bijbehorende succes. Na zes maanden gebruik kunnen de beste resultaten worden bereikt, maar merk op dat door verschillend gebruik elke man andere resultaten zal bekomen.

Consequent en regelmatig gebruik over een periode van enkele maanden is dus essentieel.

Is het apparaat zichtbaar onder kledij?

Bij de ontwikkeling heeft men er rekening mee gehouden dat mannen dit apparaat discreet willen gebruiken. Dankzij het gordelsysteem is het zelfs onder strakke kledij niet zichtbaar.

Is het gebruik gevaarlijk?

Dit product voldoet aan de medische eisen van de Europese gezondheidsautoriteiten. Het staat geregistreerd als medisch apparaat klasse 1, geschikt bevonden voor het vergroten van de penis. Uiteraard draagt ​​het apparaat hiervoor ook de vereiste CE-markering.

Wat is het verschil met de Phallosan Forte Plus+?

Een upgrade met het Plus + pakket voegt extra kracht toe. Hierdoor kan het apparaat een grotere trekkracht leveren. Dit wordt gerealiseerd door de toevoeging van een extra rek systeem in de vorm van instelbare metalen staafjes.

Dit gecombineerde systeem is het krachtigste apparaat op de markt. De combinatie van onderdruk en trekkracht vergroot de sterkte van de rek die men kan uitoefenen op de penis tot maximaal 4,8 kg!

Meer informatie over de Phallosan Forte Plus+

Onze beoordeling

We zijn meer dan overtuigd van de grote klasse van dit product en kunnen dit rekapparaat dan ook aanbevelen. Vanwege de verschillende toepassingsgebieden kan het systeem ook om andere redenen dan penisvergroting worden aangewend.

Het is niet alleen nuttig om de grootte en de omtrek van de penis aan te pakken. Ook kan het de mogelijkheid om tot erectie te komen vergemakkelijken en daardoor potentieproblemen verminderen. Ook kan een kromming van de penis met succes worden gecorrigeerd.

Je ontvangt een gedetailleerd en duidelijk geëtiketteerd pakket. De gebruiksaanwijzing leidt je stap voor stap doorheen de stappen die je nodig hebt voor een juiste toepassing.

Bij vragen of problemen, kan je altijd contact opnemen met de uitstekende klantenservice.

Ervaringen

We nemen hier enkele ervaringen over uit Duitse media. De gemiddelde penisgrootte in erectie is in Duitsland 13,5 cm . Dit is duidelijk te weinig voor de meeste mannen en velen zijn daarom ontevreden over de grootte van hun penis. In ons onderzoek naar de gebruikers hebben we gezocht naar specifieke ervaringen met dit unieke systeem. In Nederland zij deze echter nog zeldzaam en moeilijk te vinden.

We willen u daarom graag kennis laten maken met drie ervaringen uit Duitsland.

phallosan ervaring 1

De eerste klant wiens ervaring we hebben gevonden, is tevreden en enthousiast. Al na drie maanden kon de man, door regelmatig gebruik, een significante verandering in penislengte opmeten.

phallosan ervaringen 2

Ook de tweede klant is positief. De aanvankelijke scepsis van deze man is heel snel verdwenen en vandaag is deze gebruiker volledig tevreden met de grootte van zijn penis.

phallosan ervaring 3

Het laatste rapport komt van een heer die al veel heeft geprobeerd in penisvergroting. Tot nu toe zonder succes. Door Phallosan Forte te gebruiken, kon deze man zijn penis met 5 cm verlengen.

Meer ervaringen staan te lezen op de pagina Phallosan Forte ervaringen.

Zijn er officiële studies?

Helaas zijn er nu ook veel bedrijven die op het gat in de markt sprongen en tweederangs producten verkopen voor een penis vergroting,. Daarom zijn officiële klinische medische studies die de werking van het product aan kunnen tonen doorslaggevend.

In een studie uit het jaar 2005 onder leiding van dr. Clemens Tilke werd een zeer gedetailleerde onderzoek uitgevoerd naar de resultaten en effectiviteit van de Phallosan Forte.

Het resultaat van de studie was duidelijk: een penisvergroting is mogelijk met dit apparaat door het effect van tractie. Het concludeert dat mannen met behulp van dit systeem hun penis aantoonbaar konden vergroten.

Een overzicht van de resultaten van dit klinisch onderzoek zijn te vinden op deze pagina.

Waar kopen?

Er zijn verschillende opties. Het kan bijvoorbeeld in de apotheek worden gekocht. De meeste apotheken hebben het systeem echter vaak niet op voorraad, dus het moet eerst worden besteld. Het wordt ook aangeboden op handelsplatforms zoals eBay.

Men kan echter niet uitsluiten het bij de meest goedkope aanbiedingen om namaak uit China gaat. Ook is er het hygiënische aspect, dit is een apparaat dat je draagt om je intieme delen. Om die reden adviseren wij om een rekapparaat alleen rechtstreeks via de website van de fabrikant te bestellen.

Wat kost het?

De Phallosan Forte prijs op de officiële verkooppagina van de fabrikant is 289,00 Euro.

Bij dit model is inbegrepen:

 • elastische riem incl. schuimring
 • Zuignappen in maat S, M, L met respectief manchetcondoom
 • vier manchetcondooms in maat S, 2x M en L
 • 2 beschermkappen voor de eikel
 • een dissel met trekveer
 • een zuigpomp met 3-wegklep
 • de gebruiksaanwijzing
 • het meetsjabloon
 • een reistas

Een upgrade is mogelijk met de Phallosan Plus + uitbreiding. De Plus versie heeft een extra systeem met staafjes en levert een nog grotere trekkracht.

De prijs voor het Plus + systeem afzonderlijk is 100,00 Euro.

De prijs voor de het totale pakket Phallosan Forte Plus + is 379,00 Euro.

Te koop via www.phallosan.com

Conclusie

De fabrikant achter het systeem, Swiss Sana, maakt indruk met een kwaliteitsvol apparaat en een groot gevoel voor innovatie. De in 2005 uitgevoerde klinische studie bevestigt de effectiviteit van het systeem. Het is een hoogwaardig medisch apparaat en wordt gemaakt van materialen die conform zijn aan de medische vereisten..

Op basis van het innovatieve design en de degelijkheid van de materialen kunnen we dit rekapparaat beschouwen als een van de meeste moderne, meest comfortabele van alle vermelde apparaten.